Vitamina D3, suplimentul esential atunci când stai mult in casa - Buticul Verde

Vitamina D3, suplimentul esential atunci când stai mult in casa

Vitamina D este esentiala pentru organismul fiecaruia dintre noi. Aceasta contribuie la sanatatea oaselor si de asemenea, asigura o functionare corecta a plamanilor, inimii, creierului sau ficatului. Vitamina D se gaseste in mai multe forme, insa cele mai relevante pentru sanatatea noastra sunt D2 si D3. 

Daca vitamina D2 poate fi consumata prin dieta alimentara ( peste, avocado, migdale, oua, cereale, ciuperci, lactate sau carne de vita), vitamina D3 nu poate fi obtinuta altfel decat prin expunerea la soare. De fapt, 90% din cantitatea de vitamina D de care are nevoie corpul este obtinuta prin expunerea la soare, din acest motiv se  numeste „vitamina soarelui”.

Din pacate, intr-o societate in care foarte multi oameni lucreaza de acasa si in care virusuri precum Covid 19 ( Corona Virus ) obliga oamenii sa se izoleze in propriile locuinte, expunerea la soare nu mai este tocmai la indemana. Nevoia corpului de vitamina D3 ramane, insa. Tocmai din acest motiv, pentru a ramane sanatos, este bine sa consumi zilnic suplimente, cum ar fi vitamina D3 Premium de la Cosmo Pharm.

In perioada sezonului rece medicii recomanda suplimentarea aportului de Vitamina D3. Astfel, medicii recomandă administrarea suplimentara a Vitaminei D3 în lunile ce contin R, respectiv septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie si aprilie.

Care sunt principalele avantaje pe care ti le ofera consumul acestei vitamine?

 In primul rand, ii asiguri corpului tau sansa de a functiona corect, in conditiile in care aceasta vitamina ajuta la fixarea in organism a calciului si a fosforului. Beneficiile obtinute in urma unui consum corect de vitamina D3 sunt:

1. Ii vei oferi sistemului imunitar un sprijin serios impotriva diverselor afectiuni.

2. Te vei putea bucura de oase mai puternice evitand  durerile;

3. Vei preveni numeroase alte boli, precum rahitismul;

4. Vei slabi mai usor si vei duce colesterolul LDL ( colesterolul rau) la o valoare normala; 

5. Poti preveni depresia si indispozitia.

Ce risti daca nu consumi suficienta vitamina D?

Lipsa consumului duce la inversarea tuturor avantajelor, un sistem imunitar compromis duce la infectii frecvente. Poate aparea rahitismul, depresia, parodontoza, boli precum psoriazisul, astmul bronsic sau bolile cardiovasculare. De asemenea, tot din cauza lipsei de vitamina D pot aparea probleme grave precum Alzheimerul sau dementa.

Cata vitamina D trebuie sa consumi?

Specialistii recomanda intre 600 si 2000 de unitati internationale de vitamina D3, in fiecare zi. Un consum mai mare de 4000 UI poate sa creeze probleme cum ar fi hiperabsorbtia de calciu. Este bine, asadar, sa se consume moderat si sa se incerce sintetizarea vitaminei din surse cat mai naturale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart