Arhive remedii impotriva constipatiei - Buticul Verde

Ce provoaca aparitia constipatiei?

Una dintre cauzele constipatiei o reprezinta dieta saraca in fibre. Incluzand in alimentatie fibre solubile, scaunul va avea o textura moale. O astfel de fibra solubila este si psyllium, care contribuie in mod natural la curatarea intestinelor, fara a provoca iritatii. O a doua cauza care poate duce la aparitia constipatiei este lipsa consumului de lichide. Fluidele ajuta intestinul sa aiba un proces mai usor, fara dificultati. Pentru a asigura consumul recomandat de lichide, este recomandat sa bei cel putin sase pahare de apa pe zi. In plus, anumite medicamente, precum suplimentele pe baza de fier, pot duce la aparitia constipatiei. Totodata, lipsa exercitiului fizic, boli, precum diabetul si ignorarea frecventa a nevoii de a merge la baie, pot duce la un scaun tare si dureros.

Ce tip de ceaiuri sunt recomandate pentru constipatie?

Consumul de lichide calde este una dintre modalitatile de a hidrata organismul si totodata de a ajuta la tratarea constipatiei cronice. Apa suplimentara prezenta in scaun, impreuna cu caldura ceaiului, vor ajuta la stimularea sistemului digestiv si la ameliorarea simptomelor constipatiei. Printre cele mai eficiente ceaiuri care ajuta la obtinerea scaunelor frecvente, fara dificultati, se numara cele pe baza de ceai verde, ginseng, frunze de dud, fenicul, musetel, senna, nalba sau lotus. Aceste extracte naturale prezinta proprietati detoxifiante, care ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

Care sunt cele mai bune remedii naturale impotriva constipatiei?

Constipatia este recunoscuta prin prezenta scaunelor dificile, care provoaca flatulenta si, cel mai adesea, durere. Devenind cronica, poate duce la probleme precum hemoroizi sau chiar prolaps. Din fericire, exista solutii naturale, precum suplimentele alimentare, care pot trata cauzele constipatiei. Printre acestea se numara cele pe baza de psyllium, probiotice, ulei de canepa, omega 3-6-9 şi aloe vera. Consumul acestora este recomandat persoanelor care se confrunta frecvent cu constipatia.

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart