Arhive Ciuperci Medicinale - Buticul Verde

Care sunt beneficiile ciupercilor medicinale chinezesti?

Ciupercile medicinale, precum Cordyceps si Astragalus, sunt cunoscute pentru prevenirea si combaterea tumorilor, deoarece asigura o mai buna calitate a vietii si, totodata, intaresc sistemul imunitar si imbunatatesc functiile organismului. Pe langa acest beneficiu, acestea amelioreaza durerile musculare, sustin sanatatea ochilor, tonifiaza membrana mucoasa si pot trata infectiile. Ciuperci ca Cordyceps prezinta chiar un efect anti-aging, deoarece compozitia acestora este antioxidanta. Maitake mai este numit si regele ciupercilor, datorita faptului ca este recomandat de specialisti in cazul afectiunilor tumorale. In combinatie cu Shiitake, complexul de ciuperci lupta impotriva infectiilor virale, precum HIV, hepatita B şi HPV.

Cat de sigur este consumul de ciuperci medicinale?

Persoanele care se pregatesc pentru operatie sau care au asociate tulburari de coagulare a sangelui ar trebui sa evite consumul de ciuperci medicinale. Pe de alta parte, in cazul in care sunteti insarcinata, alaptati sau va confruntati cu probleme ale stomacului sau ale duodenului, este recomandat consultul medicului pentru administrarea suplimentelor alimentare. Ciuperci ca Maitake nu sunt recomandate pentru persoanele care au afectiuni renale sau alte conditii medicale care presupun multiplicarea celulelor albe. Pentru a putea beneficia pe deplin de efectele vindecatoare ale ciupercilor, este recomandata administrarea unei capsule, dupa masa.

De unde provin ciupercile medicinale?

Ciupercile medicinale au fost folosite in medicamente traditionale inca din vremuri stravechi. In cultura egipteana antica, ciupercile erau vazute drept plante ale nemuririi. Acestea erau mancate doar de nobili si faraoni. In plus, scriitori greci, precum Seneca si Dioscoride, au amintit in scrierilor lor despre beneficiile ciupercilor asupra sanatatii. Manuscrisele din medicina chinezeasca din anul 100 i.Hr. abordeaza diferite tipuri de ciuperci care erau folosite pentru tratarea afectiunilor respiratorii, dar si a cancerului. Astazi, cele mai multe dintre acestea provin din Asia. Oamenii de stiinta din intreaga lume cerceteaza noi proprietati antiparazite, antivirale si antifungice ale ciupercilor.

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart