Arhive Acizi Grasi - Buticul Verde

Ce contin Omega-3 si Omega-6?

Grasimile Omega-3 sunt grasimi nesaturate sanatoase. Este important să le obtinem din alimentele pe care le consumam. Exista trei tipuri de grasimi Omega-3: acid alfa linoleic, acid docosahexaenoic si acid eicosapentaenoic. Grasimile Omega-3 joaca un rol esential in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos la sugari. De asemenea, acestea intaresc sistemul imunitar si pot ajuta la reducerea riscului bolilor de inima. Omega-6 joaca un rol important in coagularea sangelui. Aceste grasimi pot ajuta si in cazul simptomelor artritei reumatoide si a dermatitei. Capsulele se consuma cate doua-trei pe zi.

Care este rolul acizilor grasi in organism?

Grasimile, intitulate si lipide, sunt esentiale pentru o buna functionare a tesuturilor, a organelor si per ansamblu, a organismului uman. Rolul acestora este cel de a oferi energie, deoarece au o densitate calorica mare si totodata de a facilita comunicarea intre celulele corpului. Cele mai cunoscute tipuri de acizi grasi sunt cei polinesaturati si mononesaturati. Omega-3 si Omega-6 fac parte din grupa polinesaturatilor si sunt esentiali, deoarece organismul nu ii poate fabrica. In plus, acizii grasi sunt bogati in calorii si ar trebui folositi cu moderatie, atat in cazul suplimentelor alimentare, cat si in cazul alimentelor.

Ce sunt acizii grasi?

La nivel molecular, acizii grasi sunt lanturi lungi de atomi de carbon, care au asociati si atomi de hidrogen. Există patru tipuri de acizi grasi: saturati, mononesaturati, polinesaturati si grasimi trans. Cei saturati cresc colesterolul LDL si implicit, cresc aparitia bolilor de inima, pe cand cei mononesaturati, sunt mai sanatosi decat grasimile saturate. Alimente precum uleiul de masline, avocado, nuci si seminte contin grasimi mononesaturate. Pe de alta parte, grasimile polinesaturate prezinta beneficii semnificative pentru sanatate. Printre acestea se numara Omega-3 si Omega-6. Grasimile trans rareori se gasesc in natura, insa sunt folosite adesea in alimentele de tip fast food.

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart