Postul - beneficii pentru sănătatea ta - Buticul Verde

Postul – beneficii pentru sănătatea ta

Fie că vorbim despre postul Crăciunului, al Paștelui sau despre zilele de miercuri și de vineri, în România, tradiția postului este în continuare respectată de foarte multă lume. Totuși, te-ai gândit că, pe lângă aspectele religioase, postul are și un puternic impact pozitiv asupra sănătății tale?  Iată, așadar, de ce este bine să ținem post

Conform calendarului ortodocs, ne aflăm în Postul Crăciunului. Timp de câteva săptămâni, cei care țin acest obicei, trebuie să renunțe la alimentele de origine animală, la alcool, dar și la unele obiceiuri necreștine. Acest lucru le oferă atât sănătate a trupului, cât și a sufletului. Vom observa, așadar, două tipuri de post: cel alimentar și cel spiritual. Astăzi vom vorbi despre beneficiile postului alimentar asupra organismului nostru.

Ce se întâmplă atunci când ținem post? Renunțăm la alimente precum carnea, ouăle sau laptele, acestea fiind înlocuite cu fructe și legume din belșug.  Astfel, ne putem bucura de  numeroasele avantaje pe care le oferă o alimentație vegană.  Ți le vom prezenta astăzi pe cele mai importante:

  • Detoxifierea organismului

Nutriționiștii susțin faptul că principalul efect al postului este cel de detoxifiere sau de curățare al anumitor organe. În mod obișnuit, corpul nostru are propriile sale mecanisme de detoxifiere, însă o alimentație bogată în carne va încetini această funcție naturală.

Proteinele animale consumate în exces duc la acumularea toxinelor în organism, provocând dezechilibre. Astfel, o dietă bazată pe fructe și legume, ținută o anumită perioadă de timp, ajută la detoxifierea corpului nostru. Mai mult decât atât, fructele și legumele conțin numeroase vitamine și minerale și fibre, care ajută în procesul de detoxifiere. Însă, atenție: nu este suficient doar să renunțăm la carne, lapte și ouă pentru ca organismul nostru să fie detoxifiat.

Din dieta noastră vor trebui să dispară, de asemenea, prăjelile, grăsimile, dulciurile sau alimentele cu un conținut ridicat de aditivi și conservanți alimentari artificiali.

Bineînțeles că păstrarea organismului nostru curat, fără toxine sau alte substanțe dăunătoare ar trebui să ne intereseze în orice perioadă a anului, indiferent dacă ținem sau nu post. De aceea, îți putem recomanda două suplimente alimentare, obținute în mod natural, care te vor ajuta oricând  simți nevoia unei detoxifieri. Primul este Hepanox. Acesta ajută la regenerarea celulelor hepatice, dar și la buna funcționare a bilei. Ceaiul Verde este, de asemenea, un foarte bun detoxifiant, dar și un antioxidant excelent. Acesta accelerează metabolismul, ajutând astfel la menținerea greutății normale a organismului.

  • O digestie sănătoasă

Este binecunoscut faptul că fiecare aliment este digerat într-o anumită durată de timp. Dintre toate, carnea și alimentele de origine animală necesită cel mai mult timp. De exemplu, carnea de pui va fi digerată în aproximativ două ore, iar carnea de porc poate fi digerată chiar și în cinci ore. Pe de altă parte, majoritatea frunctelor și legumelor necesită, în medie,  un timp de 30-60 de minute pentru a fi digerate. Există însă și  anumite excepții, precum cartofii sau ciupercile

Dar fructele și legumele asigură o digestie mai rapidă. Mai mult, acestea au un conținut ridicat de fibre care ajută la eliminarea rezidurilor alimentare, asigurând o digestie mai sănătoasă. Alimente bogate în fibre sunt: cerealele, zmeura, dovleceii, varza, etc.

Totuși, în cazul în care carnea reprezintă un aliment de bază în dieta ta, nu înseamnă că nu există nicio soluție pentru a avea o digestie sănătoaseă. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, îți putem recomanda Cosmenzime, un supliment alimentar, conceput doar din ingrediente naturale . Acesta conține șapte enzime digestive, contribuind la o digestie ușoară și la normalizarea tranzitului intestinal.

  • Scăderea în greutate

Acesta este, poate, cel mai atractiv motiv pentru care să ții post. Mecanismul este simplu: eliminând alimentele cu un conținut caloric ridicat și înlocuindu-le cu unele mai “prietenoase”, vei consuma mai puține calorii decât de obicei, iar acest lucru te va ajuta să slăbești. Fructele și legumele nu sunt atâtde bogate caloric precum alimentele de origine animală. Consumând mai puține calorii, vei observa o pierdere în greutate, mai ales dacă incluzi și puțină mișcare în programul tău.

Este foarte important, totuși, să știi  că unele fructe au un nivel ridicat de fructoză. Consumate în cantități mari, acestea nu te vor ajuta prea mult să slăbești. Din fericire, este simplu să îți dai seama care sunt acestea: cele foarte dulci, precum strugurii, perele sau bananele. La celălalt capăt, sunt fructele acrișoare, ca merele verzi, fructele de pădure sau citricele. Acestea au un nivel scăzut de fructoză și un conținut bogat de antioxidanți.

Și la acest capitol poți găsi ajutor pe site-ul nostru. Avem o mare variaetate de produse pentru slăbit, care îți vor fi foarte utile, atunci când îți dorești să scazi în greutate.

 

Mai presus de toate acestea, să nu uităm că postul reprezintă un refugiu spiritual. Acesta este un bun prilej să te descoperi sau să te regăsești, oferindu-ți posibilitatea de a adopta un stil de viață sănătos, atât pentru suflet, cât și pentru trup.

Ai grijă de tine și de sănătatea ta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart