Piatra Soarelui – strălucire și energie pozitivă - Buticul Verde

Piatra Soarelui – strălucire și energie pozitivă

Supranumită “piatra de aur”, piatra soarelui este de o frumusețe deosebită și, asemenea aurului, va atrage toate privirile datorită micilor cristale sclipitoare pe care le conține. În jurul acestei pietre semiprețioase sunt multe povești și, pe lângă splendoarea acesteia, există și multe alte beneficii de care te vei bucura, purtând această piatră.

Care sunt originile acestei pietre semipretioase?

Inițial, ea era cunoscută ca “ Sticlă de aventurin”,  de la cuvântul italian “aventurina” ce înseamnă “accidental”. Acest nume provine dintr-o legendă conform căreia călugării alchimiști din evul mediu, încercând să facă aur,  au scăpat din greșeală fâșii fine de cupru în sticla topită, rezultând astfel această piatră sclipitoare. Cea mai veche dovadă a existenței pietrei soarelui este o amuletă găsită în Iran,  care datează din secolul al X-lea.

Practic, această piatră semiprețioasă are la bază cuarț-ul, care are aspect sticlos, transparent. Acesta este topit, iar apoi sunt adăugate particule fine din metale precum cupru, crom, cobalt sau magnetit. Datorită micilor fâșii metalice, piatra soarelui are acest aspect spectaculos și strălucitor, iar în funcție de metalele utilizate, aceasta capătă diferite culori.

  Care sunt culorile specifice acestei pietre?

Piatra soarelui Albastră.

Culoarea roșu-maroniu este dată de particulele de cupru pe care le conține. Această variație de culoare este reprezentativă pentru piatra soarelui, fiind cea mai comună, dar și cea mai asemănătoare cu soarele, al cărui nume îl poartă.

Piatra soarelui Albastră.

Această culoare se obține prin adăugarea particulelor de cobalt, un metal de culoare albastră. Prin procesele de topire și răcire prin care trece, cobaltul face ca piatra soarelui să capete o nuanță întunecată de albastru care, contrastând cu  cristalele sclipitoare din interior, va da o notă de eleganță oricărei ținute.


Care sunt beneficiile și proprietățile speciale pe care piatra soarelui le oferă?

Piatra soarelui este piatra încrederii și a ambiției, oferind celor care o poartă motivație de a duce la capăt ceea ce și-au propus. Acest cristal te va ajuta să te detașezi pentru câteva momente de zgomotul din mintea ta, ca mai apoi să te poți regăsi pe tine însuți.
Astfel, vei fi dobândi energia de care ai nevoie pentru a trece peste orice obstacol, fiind mai puternic și mai motivate. Mai mult decât atât, te va ajuta să rămâi calm, chiar și în momentele dificile din punct de vedere emotional. Va fi gardianul tău împotriva regretelor. Se spune că, în anticihitate, aceste pietre erau puse în afara casei, la uși sau ferestre, pentru a ține departe energiile negative care ar fi putut pătrunde în locuințe.

Cum mai poți folosi piatra soarelui?
• Poart-o cu tine atunci când pleci într-o aventură, într-o călătorie de afaceri sau concediu. Energia ei pozitivă te va ține departe de pericole și te vei putea bucura din plin de ceea ce ai planificat.
• Poart-o cu tine oricând treci printr-o situație stresantă, cum ar fi un examen important, un interviu pentru un job pe care ți-l dorești sau orice alt eveniment care îți va provoca emoții. Aceasta te va ajuta să îți găsești echilibrul și să gestionezi cu calm orice situație.
Cum să ai grijă de bijuteriile din piatra soarelui?
La fel ca orice altă sticlă fină, piatra soarelui poate fi curățată prin scufundarea acesteia în apă călduță, adăugând o picătură de detergent. După, piatra se poate șterge cu vată, pentru a îndepărta impuritățile. De asemenea, se poate folosi o perie moale pentru zonele greu accesibile. După aceea, puteți clăti cristalul cu apă călduță, fără detergent, ștergând-o apoi cu o cârpă moale.

Buticul Verde oferă o nouă gamă de bijuterii din pietre semiprețioase, realizate manual. Pandantivele, brățările și colierele, toate de o frumusețe impresionantă, vor fi accesoriile tale favorite și, în plus, vei putea bucura și de proprietățile terapeutice ale cristalelor din care sunt concepute. Astăzi amprezentat piatra soarelui, una dintre cele mai strălucitoare și mai elegante pietre semiprețioase. Pe site-ul nostru vei putea găsi toate bijuteriile realizate din piatra soarelui. În curând vom reveni cu povești ale altor pietre semiprețioase , așa că fii cu ochii pe noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart