Îngrijirea părului iarna - Sfaturi Utile - Buticul Verde

Îngrijirea părului iarna

Îngrijirea părului iarna – Știm cu toții faptul că temperaturile scăzute din timpul iernii ne afectează în diverse feluri: pe lângă slăbirea sistemului imunitar, frigul are un cuvânt de spus și în ceea ce privește starea de bine a pielii sau a părului. Vom vorbi, așadar, despre cum să ai grijă ca părul tău să fie la fel de frumos și de sănătos, chiar și în condițiile nefavorabile cu care te confrunți iarna.

Află care sunt cele mai frecvente probleme pe care le poți întâmpina, dar și cele mai utile sfaturi pentru îngrijirea părului tău în sezonul rece.

1. Căderea părului

Foarte multe persoane se confruntă cu problema căderii părului pe timp de toamnă sau de iarnă. Asta se întâmplă datorită frigului, care afectează vasele de sânge din scalp: acestea se îngustează, transmițând mai puțin oxigen și nutrienți către rădăcinile firelor de păr. Astfel, firele sunt slăbite și încep să cadă. Cum poți rezolva acest lucru? Poartă o pălărie. Asigurând o temperatură normală, procesul mai sus amintit nu va mai avea loc, iar părul tău va fi protejat împotriva căderii. Atenție, însă! Este foarte important ca țesătura pe care o porți să fie una naturală, de calitate (bumbac, lână, mohair). Țesăturile textile pot afecta părul, facilitând îngrășarea acestuia.

În combatearea acestei probleme, îți putem recomanda Crema de păr de la Viva Natura.  Formula bazată pe extracte din plante, uleiuri naturale și o fracție specială obținută din petrol, acționează sinergic pentru a întări și hrăni firul de păr. Aceasta poate fi folosită, bineînțeles, pe tot timpul anului.

2. Părul sucat

Părul are tendința de a fi mai uscat în timpul iernii decât în restul anului, dar acest lucru depinde foarte mult și de felul în care este întreținut. În principiu, un păr deshidratat va fi și unul uscat. Dar de ce iarna acest lucru este mai des întâlnit? Unul dintre motive ar fi faptul că folosim mai des feonul, deoarece nu ne dorim să ieșim afară cu părul ud. Însă uscarea excesivă cu feonul va duce la deshidratarea firelor de păr și, implicit, la un păr uscat și deteriorat. Poți încerca să schimbi feonul obișnuit cu unul ionizant, care protejează firul de păr și nu îl deshidratează. Însă, dacă părul tău se resimte deja, acesta trebuie reparat. Îți recomandăm să folosești această mască de păr hidratantă, pe bază de uleiuri esențiale naturale. Aceasta se aplică pe păr și scalp, imediat după șamponare, se lasă câteva minute, iar apoi se clătește.

3. Păr fără volum sau formă

După cum am spus, iarna este recomandat să ne acoperim capul atunci când ieșim afară. Acest lucru, însă, poate turti părul, astfel încât să își piardă din volum, nemaiavând forma dorită atunci când dăm jos pălăria sau fesul. Produsele cosmetice nu vor rezolva această problemă, însă te pot ajuta cu o soluție foarte simplă și practică. Înainte să îți acoperi părul, formează un mic coc la nivelul creștetului, cu ajutorul unui elastic de păr. Astfel, atunci când vei elibera părul din coc, rădăcinile nu vor mai fi turtite, iar forma și volumul părului vor fi (aproape) intacte.

4. Creșterea lentă

Este adevărat faptul că vara părul crește mai rapid decât iarna, iar acest lucru se datorează faptului că în lunile de iarnă consumăm, în general, mai puține vitamine și mai multe proteine și grăsimi. 

Părul, însă, are nevoie de anumite vitamine pentru a crește (Vitaminele A, B, C, D și E), iar lipsa acestora în această perioadă va determina o creștere mai lentă. În concluzie, soluția ar fi să ai grijă ca alimentația ta să conțină suficiente surse de vitamine, vitamine pe care le poți, desigur, obține și din suplimente alimentare naturale.

5. Lipsa Vitaminei D

Aceasta este o problemă generală cu care ne confruntăm în timpul iernii, deoarece principala sursă naturală de vitamina D este lumina soarelui, care este mult mai puțină și mai slabă în anotimpul rece. Vitamina D este benefică pentru întregul organism, iar lipsa acesteia poate afecta oasele, pielea, părul și, de asemenea, poate da stări de oboseală, schimbări de dispoziție sau dureri cronice.

În ceea ce privește îngrijirea părului, vitamina D este esențială. Aceasta ajută la crearea de noi foliculi, dar și la “trezirea” foliculilor inactivi, susținând astfel creșterea și menținerea sănătății firelor de păr. Poți asimila Vitamina D și din alimente precum laptele, gălbenușul de ou sau din unii pești cum ar fi somonul, tonul sau codul. 

Suplimentele alimentare pe bază de Vitamina D sunt, totodată, recomandate, reprezentând o sursă naturală și asigurând doza optimă necesară. Cosmo Pharm – Vitamina D3 este unul dintre aceste suplimente alimentare naturale, pe care îl găsiți pe site-ul nostru și pe care îl recomandăm.

 

Este adevărat că sunt numeroși factori care ne pot afecta sănătatea și frumusețea, în timpul sezonului rece. Părul nostru nu face excepție, fiind și el pus la încercare. Sperăm, însă, că sfaturile noastre îți vor fi utile în această perioadă.

 

Ai grijă de tine și de sănătatea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart