Ecranele și efectele lor asupra vederii! - Buticul Verde

Ecranele și efectele lor asupra vederii!

Crezi că orele petrecute în fața ecranelor îți pot afecta vederea? Ai dreptate! Află cum poți avea grijă atât de vederea ta cât și de a copilului tău.

Tot mai multe persoane se confruntă cu probleme ale vederii, unele dintre ele începând mai devreme decât s-ar aștepta. Fie că este vorba despre simple senzații de oboseală sau de ochi uscați , niciuna dintre acestea nu trebuie trecute cu vederea deoarece pot reprezenta semne ale slăbirii sănătății ochilor.

Problemele de vedere apar, de regulă, odată cu înaintarea în vârstă, însă mai sunt și alte obiceiuri  nesănătoase care pot slăbi vederea. Așadar cea mai bună metodă pentru a-ți păstra ochii sănătoși este aceea de a avea grijă de ei. Știți cum se spune: Prevenția este cel mai bun tratament !

O să vorbim astăzi și despre Suprasolicitarea digitală a ochilor (Sindromul privitului la calculator). Se referă la totalitatea problemelor cauzate de utilizarea dispozitivelor electronice cu ecrane (telefoane mobile, computere, televizoare, etc) . 

 

Câteva dintre aceste probleme pot fi:

  • Dificultate în focalizare
  • Durere și oboseală a ochilor
  • Amețeală
  • Ochi umezi sau uscați

Pe termen lung, acestea pot duce la afecțiuni serioase ale vederii, iar cum în ultima perioadă suntem expuși ecranelor din ce în ce mai mult, acest fapt nu poate fi neglijat. Mulți dintre noi am început să lucrăm de acasă, în cazul în care munca noastră se desfășoară în fața unui laptop, iar din cauza restricțiilor pe care trebuie să le respectăm, petrecem tot mai puțin timp în natură. De asemnea, copiii stau în fața ecranelor mai mult ca niciodată, nevoiți fiind de aceaastă dată, deoarece școala se desfășoară, în mare parte, online.

La fiecare 20 de minute petrecute în fața ecranului, trebuie să ne odihnim ochii astfel: clipim de 20 de ori, iar apoi fixăm cu privirea un punct de la cca. 20 de picioare depărtare (aprox. 6 metri), pe care îl privim timp de 20 de secunde. Indiferent dacă aplicăm sau nu această metodă, este bine să avem cel puțin 2 pauze scurte pe oră, timp în care să ne mișcăm puțin și să nu mai privim către un ecran.

  • Picăturile pentru ochi

Studiile arată faptul că, atunci când suntem în fața ecranelor, clipim mult mai rar, iar acest fapt duce la uscarea ochilor. Vă recomand să folosiți picături pentru lubrifierea ochilor.

  • Vitamine și antioxidanți

–  Vitamina A este cea mai populară vitamină asociată cu sănătatea ochilor, fiind chiar supranumită “vitamina ochilor”. Pe aceasta o putem asimila din, ouă, roșii sau carne de pește. Morcovii sunt bogați în beta-caroten, acesta ajutând la producerea vitaminei A. De asemena, Vitamina C, și vitamina E sunt benefice pentru vedere.

–  Luteina și Zeaxantina sunt componente ale retinei. Ochii au nevoie de acestea pentru a se proteja împotriva luminii puternice. Găsim aceste substanțe în pătrunjel, spanac proaspăt sau sparanghel.

–  Zincul este, de asemenea, un antioxidant foarte important. Acesta se găsește în surse precum carnea sau peștele.

  • Suplimente alimentare

Toate aceste vitamine și antioxidanți necesari unei vederi bune pot fi asimilați și din suplimente alimentare de calitate. Acestea sunt, de asemenea, surse naturale, care, în plus, oferă o absorbție mult mai rapidă în organism, iar concentrația ingredientelor este mult mai bună, în fiecare doză.

Iată câteva suplimente alimentare naturale pe care vi le pot recomanda și care vă vor ajuta să vă păstrați ochii sănătoși:

Vizual Forte –  oferă concentrația optimă de substanțe active pentru îmbunătățirea sănătății ochilor, conținând Vitamina E, Vitamina C, Beta-Caroten Luteină și Zinc. Te va proteja împotriva razelor UV și a luminii albastre, fiind și un antioxidant excelent. Se pot administra între una și trei tablete pe zi,

Luteină 10mg Zeaxantină 2mgAceste substanțe active sunt extrase în mod natural din Afine și Crăițe, îmbunătățind circulația oculară și prevenind degenerarea maculară. Se administrează un comprimat pe zi, în timpul mesei.

Vizual Junior – Este un sirop pentru cei mici, oferind extrem de multe beneficii pentru sănătatea vederii lor, și nu doar atât. Acesta are în componență toate vitaminele, mineralele și antioxidanții necesari dezvoltării corecte a funcțiilor vizuale, dar și a urechii interne. Se administrează o linguriță pe zi, copiilor cu vârste între 6 luni și 5 ani, iar copiilor mai mari de 5 ani se administrează două lingurițe.

Vă recomand, desigur, să consultați medicul specialist, atunci când considerați că poate fi vorba de o problemă ce necesită acest lucru. 

                                                       Ai grijă de tine și de sănătatea ta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart