De ce ne dor articulațiile primăvara? - Buticul Verde

De ce ne dor articulațiile primăvara?

Trecerea de la iarnă la primăvară este o ocazie excelentă de a ieși mai mult afară și de a te bucura de activitățile tale favorite în aer liber. Totodată, schimbarea temperaturii aduce și unele probleme precum dureri ale articulațiilor și ale mușchilor, mai ales dacă nu ai fost obișnuit cu prea multă mișcare în ultima vreme.

 

Află de ce articulațiile noastre au de suferit în această perioadă, dar și cum ne putem bucura de vremea frumoasă, eliminând neplăcerile.

 

Specialiștii sunt de părere că, primăvara, durerile osteoarticulare apar din cauza perioadei lungi de timp petrecute în spații închise. Pe timpul iernii, vremea fiind neprielnică, petrecem majoritatea timpului în casă. Acest lucru duce la slăbirea sistemului imunitar, care nu mai face față schimbărilor climatice apărute odată cu trecerea la noul anotimp. Persoanele care acuză astfel de dureri odată cu schimbarea vremii se numesc meteosensibile.  

Ce este meteosensibilitatea?

Meteosensibilitatea se manifestă prin amplificarea simptomelor unei afecțiuni, pe fondul schimbărilor bruște ale vremii, iar studiile arată că una din trei persoane este meteosensibilă. Temperatura, presiunea atmosferică și umiditatea aerului sunt factori care afectează persoanele meteosensibile, cauzând dureri ale articulațiilor, amețeli sau stări de oboseală.

Pentru cei care suferă de probleme reumatice, articulațiile se comportă precum un adevărat barometru care indică starea vremii. Unele persoane  resimt durerea cu timp înainte ca vremea să “se strice”, pe când alții simt aceste simptome abia după ce temperaturile revin la normal.

Alimentația incorectă este un alt factor care poate cauza dureri articulare și de oase.

Iarna avem tendința de a mânca mai mult. Acest lucru se datorează scăderii temperaturii corporale, care duce la creșterea apetitului.  Totodată, în timpul iernii, consumăm tot mai puține fructe și legume proaspete, iar corpul nostru nu primește suficiente vitaminte și minerale. Astfel, nivelul toxinelor din corpul nostru crește. Carnea, pâinea alba sau zahărul sunt doar câteva alimente care, consummate în exces, produc reziduri toxice în organism.Tot acest cumul toxic din organism va provoca inflamație și durere la nivelul mușchilor și al articulațiilor.


Cum scăpăm de durerile articualre?

  • Dacă durerile articulare apar în urma sedentarismului din perioada iernii, fii sigur că mișcarea te va ajuta. Este important să ne menținem activi pe tot parcursul anului, însă vremea rea ne poate opri din activitățile noastre fizice, mai ales dacă obișnuim să facem mișcare în aer liber. Fii atent, totuși, să nu te forțezi, pentru că vei avea mai mult de suferit: Începe să faci exerciții elementare, alergare ușoară sau mers alert de câteva ori pe săptămână. Apoi poți trece la sesiuni de antrenament puțin mai solicitante, însă nu uita să te încălzești înainte. Poți folosi MSM 1000mg și Acid Hialironic, suplimente alimentare care te vor ajuta să revi în formă. Acestea au rolul de susține mobilitatea articulațiilor și de a regenera și repara țesuturile și cartilajele.

 

Folosește un anti-inflamator natural. Dacă ești o persoană care acuză probleme reumatice în mod constant, schimbările atmosferice și de temperatură îți vor da și mai multe bătăi de cap. Îți recomandăm să folosești Atroforte, de la Cosmo Pharm. Atât sub formă de cremă cât și capsule, acesta va reduce rapid durerile articulare, reducând inflamația, ajutând totodată și la îmbunătățirea mobilității.

  • Aplică seara comprese calde pe articulațiile dureroase.
• Adoptă o alimentație sănătoasă, evitând alimentele cu un conținut ridicat de toxine.Include în alimentația ta fructe și legume, ce conțin vitamine și minerale. O alimentație corectă va avea un efect benefic asupra întregului organism, inclusiv la nivelul oaselor și al articulațiilor. De asemenea, aceasta poate reduce și efectele asteniei de primăvară.. Pentru a obține rapid aportul zilnic necesar de vitamine și minerale, îți recomandăm suplimentul alimentar Multivitamine Multiminerale.   Acesta are la bază un complex de vitamine și minerale, in doze bine exchilibrate, care conduc la funcționarea în condiții optime a organismului. Odată cu trecerea de la un anotimp la altul se petrec multe schimbări în mediul înconjurător, schimbări care ne pot afecta strarea de sănătate. Durerile articulare și astenia de primăvară sunt două astfel de afecțiuni cu care ne putem confrunt în această perioadă, dar urmând aceste sfaturi, le vei evita cu siguranță.   Ai grijă de tine și de sănătatea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart