Home Page - Buticul Verde

De ce ne dor articulațiile primăvara?

Trecerea de la iarnă la primăvară este o ocazie excelentă de a ieși mai mult afară și de a te bucura de activitățile tale favorite în aer liber. Totodată, schimbarea temperaturii aduce și unele probleme precum dureri ale articulațiilor și ale mușchilor, mai ales dacă nu ai fost obișnuit cu prea multă mișcare în ultima vreme.

 

Află de ce articulațiile noastre au de suferit în această perioadă, dar și cum ne putem bucura de vremea frumoasă, eliminând neplăcerile.

 

Specialiștii sunt de părere că, primăvara, durerile osteoarticulare apar din cauza perioadei lungi de timp petrecute în spații închise. Pe timpul iernii, vremea fiind neprielnică, petrecem majoritatea timpului în casă. Acest lucru duce la slăbirea sistemului imunitar, care nu mai face față schimbărilor climatice apărute odată cu trecerea la noul anotimp. Persoanele care acuză astfel de dureri odată cu schimbarea vremii se numesc meteosensibile.  

Ce este meteosensibilitatea?

Meteosensibilitatea se manifestă prin amplificarea simptomelor unei afecțiuni, pe fondul schimbărilor bruște ale vremii, iar studiile arată că una din trei persoane este meteosensibilă. Temperatura, presiunea atmosferică și umiditatea aerului sunt factori care afectează persoanele meteosensibile, cauzând dureri ale articulațiilor, amețeli sau stări de oboseală.

Pentru cei care suferă de probleme reumatice, articulațiile se comportă precum un adevărat barometru care indică starea vremii. Unele persoane  resimt durerea cu timp înainte ca vremea să “se strice”, pe când alții simt aceste simptome abia după ce temperaturile revin la normal.

Alimentația incorectă este un alt factor care poate cauza dureri articulare și de oase.

Iarna avem tendința de a mânca mai mult. Acest lucru se datorează scăderii temperaturii corporale, care duce la creșterea apetitului.  Totodată, în timpul iernii, consumăm tot mai puține fructe și legume proaspete, iar corpul nostru nu primește suficiente vitaminte și minerale. Astfel, nivelul toxinelor din corpul nostru crește. Carnea, pâinea alba sau zahărul sunt doar câteva alimente care, consummate în exces, produc reziduri toxice în organism.Tot acest cumul toxic din organism va provoca inflamație și durere la nivelul mușchilor și al articulațiilor.


Cum scăpăm de durerile articualre?

 • Dacă durerile articulare apar în urma sedentarismului din perioada iernii, fii sigur că mișcarea te va ajuta. Este important să ne menținem activi pe tot parcursul anului, însă vremea rea ne poate opri din activitățile noastre fizice, mai ales dacă obișnuim să facem mișcare în aer liber. Fii atent, totuși, să nu te forțezi, pentru că vei avea mai mult de suferit: Începe să faci exerciții elementare, alergare ușoară sau mers alert de câteva ori pe săptămână. Apoi poți trece la sesiuni de antrenament puțin mai solicitante, însă nu uita să te încălzești înainte. Poți folosi MSM 1000mg și Acid Hialironic, suplimente alimentare care te vor ajuta să revi în formă. Acestea au rolul de susține mobilitatea articulațiilor și de a regenera și repara țesuturile și cartilajele.

 

Folosește un anti-inflamator natural. Dacă ești o persoană care acuză probleme reumatice în mod constant, schimbările atmosferice și de temperatură îți vor da și mai multe bătăi de cap. Îți recomandăm să folosești Atroforte, de la Cosmo Pharm. Atât sub formă de cremă cât și capsule, acesta va reduce rapid durerile articulare, reducând inflamația, ajutând totodată și la îmbunătățirea mobilității.

 • Aplică seara comprese calde pe articulațiile dureroase.
• Adoptă o alimentație sănătoasă, evitând alimentele cu un conținut ridicat de toxine.Include în alimentația ta fructe și legume, ce conțin vitamine și minerale. O alimentație corectă va avea un efect benefic asupra întregului organism, inclusiv la nivelul oaselor și al articulațiilor. De asemenea, aceasta poate reduce și efectele asteniei de primăvară.. Pentru a obține rapid aportul zilnic necesar de vitamine și minerale, îți recomandăm suplimentul alimentar Multivitamine Multiminerale.   Acesta are la bază un complex de vitamine și minerale, in doze bine exchilibrate, care conduc la funcționarea în condiții optime a organismului. Odată cu trecerea de la un anotimp la altul se petrec multe schimbări în mediul înconjurător, schimbări care ne pot afecta strarea de sănătate. Durerile articulare și astenia de primăvară sunt două astfel de afecțiuni cu care ne putem confrunt în această perioadă, dar urmând aceste sfaturi, le vei evita cu siguranță.   Ai grijă de tine și de sănătatea ta!

Piatra Soarelui – strălucire și energie pozitivă

Supranumită “piatra de aur”, piatra soarelui este de o frumusețe deosebită și, asemenea aurului, va atrage toate privirile datorită micilor cristale sclipitoare pe care le conține. În jurul acestei pietre semiprețioase sunt multe povești și, pe lângă splendoarea acesteia, există și multe alte beneficii de care te vei bucura, purtând această piatră.

Care sunt originile acestei pietre semipretioase?

Inițial, ea era cunoscută ca “ Sticlă de aventurin”,  de la cuvântul italian “aventurina” ce înseamnă “accidental”. Acest nume provine dintr-o legendă conform căreia călugării alchimiști din evul mediu, încercând să facă aur,  au scăpat din greșeală fâșii fine de cupru în sticla topită, rezultând astfel această piatră sclipitoare. Cea mai veche dovadă a existenței pietrei soarelui este o amuletă găsită în Iran,  care datează din secolul al X-lea.

Practic, această piatră semiprețioasă are la bază cuarț-ul, care are aspect sticlos, transparent. Acesta este topit, iar apoi sunt adăugate particule fine din metale precum cupru, crom, cobalt sau magnetit. Datorită micilor fâșii metalice, piatra soarelui are acest aspect spectaculos și strălucitor, iar în funcție de metalele utilizate, aceasta capătă diferite culori.

  Care sunt culorile specifice acestei pietre?

Piatra soarelui Albastră.

Culoarea roșu-maroniu este dată de particulele de cupru pe care le conține. Această variație de culoare este reprezentativă pentru piatra soarelui, fiind cea mai comună, dar și cea mai asemănătoare cu soarele, al cărui nume îl poartă.

Piatra soarelui Albastră.

Această culoare se obține prin adăugarea particulelor de cobalt, un metal de culoare albastră. Prin procesele de topire și răcire prin care trece, cobaltul face ca piatra soarelui să capete o nuanță întunecată de albastru care, contrastând cu  cristalele sclipitoare din interior, va da o notă de eleganță oricărei ținute.


Care sunt beneficiile și proprietățile speciale pe care piatra soarelui le oferă?

Piatra soarelui este piatra încrederii și a ambiției, oferind celor care o poartă motivație de a duce la capăt ceea ce și-au propus. Acest cristal te va ajuta să te detașezi pentru câteva momente de zgomotul din mintea ta, ca mai apoi să te poți regăsi pe tine însuți.
Astfel, vei fi dobândi energia de care ai nevoie pentru a trece peste orice obstacol, fiind mai puternic și mai motivate. Mai mult decât atât, te va ajuta să rămâi calm, chiar și în momentele dificile din punct de vedere emotional. Va fi gardianul tău împotriva regretelor. Se spune că, în anticihitate, aceste pietre erau puse în afara casei, la uși sau ferestre, pentru a ține departe energiile negative care ar fi putut pătrunde în locuințe.

Cum mai poți folosi piatra soarelui?
• Poart-o cu tine atunci când pleci într-o aventură, într-o călătorie de afaceri sau concediu. Energia ei pozitivă te va ține departe de pericole și te vei putea bucura din plin de ceea ce ai planificat.
• Poart-o cu tine oricând treci printr-o situație stresantă, cum ar fi un examen important, un interviu pentru un job pe care ți-l dorești sau orice alt eveniment care îți va provoca emoții. Aceasta te va ajuta să îți găsești echilibrul și să gestionezi cu calm orice situație.
Cum să ai grijă de bijuteriile din piatra soarelui?
La fel ca orice altă sticlă fină, piatra soarelui poate fi curățată prin scufundarea acesteia în apă călduță, adăugând o picătură de detergent. După, piatra se poate șterge cu vată, pentru a îndepărta impuritățile. De asemenea, se poate folosi o perie moale pentru zonele greu accesibile. După aceea, puteți clăti cristalul cu apă călduță, fără detergent, ștergând-o apoi cu o cârpă moale.

Buticul Verde oferă o nouă gamă de bijuterii din pietre semiprețioase, realizate manual. Pandantivele, brățările și colierele, toate de o frumusețe impresionantă, vor fi accesoriile tale favorite și, în plus, vei putea bucura și de proprietățile terapeutice ale cristalelor din care sunt concepute. Astăzi amprezentat piatra soarelui, una dintre cele mai strălucitoare și mai elegante pietre semiprețioase. Pe site-ul nostru vei putea găsi toate bijuteriile realizate din piatra soarelui. În curând vom reveni cu povești ale altor pietre semiprețioase , așa că fii cu ochii pe noi!
Agata piatra semipretiaosa

Agata, piatra semiprețioasă – semnificații și proprietăți

Agata este una dintre primele pietre semiprețioase folosite în confecționarea bijuteriilor, încă din vremea Egiptului Antic. De atunci și până în prezent, această piatră semiprețioasă s-a bucurat de o popularitate foarte mare datorită frumuseții sale deosebite, dar mai ales pentru numeroasele sale beneficii.

Ce este Agata, dar mai ales, care sunt beneficiile acesteia pentru sănătate?

Cristalele de agată au fost descoperite pentru prima dată în albia râului Achates din Sicilia, renumit pentru nuanțele sale de albastru safir. Încă din acele vremuri, pietrele de agată au fost apreciate pentru proprietățile protectoare, fiind considerate de neprețuit. Se credea că îndepărtează tot felul de rele, vindecă înțepăturile de scorpion și mușcăturile de șarpe, calmează furtunile furioase și aduc victoria în vremuri de război. Se spune că magii Persani ar fi folosit aceste pietre pentru a controla tunetele și fulgerele. 

Agata are la bază cuarțul, care este unul dintre cele mai răspândite minerale de pe scoarța pământului. Pietrele ce au în compoziția lor cuarț pot avea un aspect opac, dar pot fi și transparente. În contact cu alte minerale, rezultă o varietate de culori, astfel încât va părea că pietrele de agată sunt formate din mai multe straturi, divers colorate. Efectul este unul spectaculos, motiv pentru care bijuteriile confecționate din aceste pietre semiprețioase sunt deosebit de frumoase și foarte căutate.

Agata piatra semipretiaosa

În ce culori veți putea găsi cristalele de agată:

 • Agată roșie

 • Agată galbenă

 • Agată albastră

 • Agată verde

 • Agată mov

Cum ne ajută aceste pietre?

Chiar și acum, în lumea noastră modernă, agatele sunt apreciate pentru proprietățile lor de a oferi un echilibru între corp, minte și suflet. Aceste cristale transformă energia negativă în energie pozitivă, ajutându-ne să ne centrăm atenția pe noi înșine, astfel încât să putem avea o viziune mult mai clară asupra lucrurilor ce ne înconjoară. Agata îmbunătățește funcția mentală, sporind puterea de concentrarea și abilitățile analitice. Din punct de vedere emoțional, agata este excelentă pentru creșterea încrederii de sine, ajutându-ne în momentele în care avem decizii importante de luat. Este o piatră liniștitoare și calmantă care vindecă furia interioară, anxietatea și sprijină consolidarea relațiilor. Având în vedere natura calmantă a agatei, aceasta este de folos celor care întâmpină probleme cu somnul: Se spune că ajută la generarea mai multor vise frumoase.

 

Cărei zodii i se potrivește?

Pietrele de agată sunt potrivite tuturor zodiilor, având proprietăți protectoare, ajutând la canalizarea energiilor și la găsirea echilibrului interior. Pentru nativii gemeni, acest cristal este considerat un talisman norocos. De aemenea, agata, fiind guvernată de planeta Mercur, aduce armonie celor născuți în data de 2. 

 

 

Cum avem grijă de bijuteriile din agată?

Pentru a-și putea păstra proprietățile benefice, această piatră semiprețioasă are nevoie de îngrijire. Se recomandă curățarea bijuteriilor din agată cu apă călduță, o dată pe lună, iar apoi pot fi așezate la lumina soarelui sau a lunii, pentru a se încărca cu energie. De asemenea, recomandăm ca bijuteriile din agată să fie depozitate într-o cutiuță căptușită cu un material moale, evitând contactul cu alte bijuterii, pentru a nu se zgâria.

Buticul Verde vă oferă o nouă gamă de bijuterii din pietre semiprețioase, realizate manual. Pandantivelebrățările sau colierele, toate de o frumusețe impresionantă, vor fi accesoriile dumneavoastră favorite și, în plus, vă veți putea bucura și de proprietățile terapeutice ale cristalelor din care sunt concepute.

Astăzi v-am prezentat Agata și minunățiile pe care frumoasele culori ale acestor cristale le ascund. Pe site-ul nostru veți putea găsi toate bijuteriile realizate din agată.

În curând vom reveni cu povești ale altor pietre semiprețioase, așa că fiți cu ochii pe noi!

Antioxidantii

Antioxidanții. Ce sunt și care sunt beneficiile acestora

Antioxidanții. Ce sunt și care sunt beneficiile acestora. 

Poate ai auzit în diverse situații despre antioxidanți și despre faptul că sunt esențiali pentru sănătatea noastră. Cu toate astea, puțini oameni știu întocmai ce sunt sau cum funcționează. Astăzi, însă, vei descoperi de ce sunt atât de importanți, felul în care acționează și cum pot preveni anumite boli grave.

Antioxidantii

Din acest articol vei afla ce este stresul oxidativ, de ce este acesta nociv, dar și cât de ușor îl poți combate!

 

Oxidarea și radicalii liberi

Pentru a înțelege ce sunt antioxidanții și cum ne ajută aceștia, trebuie să știm ce este oxidarea și de ce acest proces poate fi atât de dăunător pentru organism. Oxidarea o putem observa și în mediul înconjurător: când un metal ruginește sau când o felie dintr-un măr își schimbă culoarea după ce este tăiată. Oxidarea este, așadar, o reacția chimică normală, care se întâmplă în toate celulele, inclusiv în cele din corpul nostru. Dar cum se întâmplă acest proces și, mai ales, de ce acesta poate deveni nociv? După cum am spus, oxidarea este rezultatul unei reacții chimice naturale ce are loc  atunci când celulele din corpul nostru intră în contact cu oxigenul pe care îl respirăm.

În mod normal, acesta nu este un lucru negativ deoarece aerul și, implicit, oxigenul este esențial pentru a trăi. Probleme apar în momentul în care moleculele de oxigen se întâlnesc cu  radicalii liberi, creându-se astfel stresul oxidativ.

Radicalii liberi?

Aceștia sunt substanțe dăunătoare care fie sunt produse de corpul nostru în urma unor procese metabolice, fie provin din surse externe. 

Structura moleculară a radicalilor liberi este incompletă, iar aceștia “fură” din compoziția celulelor sănătoase din organism, creând o reacție în lanț și afectând, astfel, întregul organism.

Iată câțiva factori interni care favorizează formarea de radicali liberi în corpul nostru:

 • Stresul (fizic și psihic)

 • Deficienţa nutriţională

 • Diabetul zaharat

 • Bolile asociate cu reacţii inflamatorii

 • Intervenţii chirurgicale

 • Disfuncţia metabolismului lipidic

 • Disfuncţii cronice renale

Totodată, sunt numeroase surse externe prin care radicalii liberi pătrund în organism:

 • Radiaţiile UV

 • Poluarea stratului de ozon (oxizii de azot)

 • Consumul de alcool

 • Fumatul

 • Anumite medicamente (citostatice)

 • Dieta nesănătoasă (alimente procesate sau prăjite)

Procesul prin care radicalii liberi intră în contact cu particulele de oxigen se numește stres oxidativ. Acesta devine periculos atunci când radicalii liberi sunt în număr foarte mare, acaparând, din punct de vedere numeric, celelalte celule. Studiile arată faptul că stresul oxidativ ar fi una dintre cele mai importante cauze ale îmbătrânirii premature. De aceea este important să ducem un stil de viață cât mai sănătos, evitând obiceiurile nocive amintite mai devreme (fumatul, consumul de alcool, hrana nesanătoasă).

Urmări ale stresului oxidativ pot fi:

 • Îmbătrânire

 • Anxietate

 • Pierderi de memorie

 • Oboseală cronică

 • Lipsă de concentrare

 • Dureri de cap

Dar antioxidanții?

Un rol important în combaterea efectelor negative ale stresului oxidativ îl joacă antioxidanții, care funcționează precum un sistem de apărare. După cum am spus, radicalii liberi alterează celulele noastre sănătoase. Antioxidanții nu fac nimic altceva decât să “se sacrifice” în fața acestor compuși dăunători, astfel încât celelalte celule să rămână neatinse. Pe scurt, antioxidanții împiedică distrugerea celulelor din corpul nostru.

Organismul nostru are capacitatea de a produce de unul singur antioxidanți, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă, numărul acestora va fi tot mai scăzut. Pe lângă acest lucru, stilul nostru de viață este crucial pentru combaterea efectelor nocive ale oxidării. Cu cât dezechilibrul dintre antioxidanți și radicalii liberi este mai mare, cu atât sistemul nostru va avea mai mult de suferit. Există însă și posbiilitatea de a asimila antioxidanții din surse externe, precum anumite alimente sau suplimente alimentare.

Iată care sunt cei mai puternici  antioxidanți

Resveratrolul:

Conform studiilor, resveratrolul este un compus natural cu un puternic efect antioxidant. Acesta este folosit de unele plante pentru a se proteja împotriva radiatiilor UV sau pentru a îndepărta anumite bacterii. În organismul nostru, resveratrolul are un puternic efect anti-ageing. Acesta are abilitatea de a neutraliza anumite enzime din corpul nostru, numite sirtuine, responsabile cu procesul de îmbătrânire. 

Pe lângă asta, resveratrolul îmbunătățește circulația periferică și susține buna funcționare a sistemului imunitar. Cea mai mare cantitate de resveratrol o găsim în strugurii negri. Medicii recomandă includerea resveratrolului în dieta zilnică, prin alimentație sau suplimente alimentare. Resveratrol 100mg, este o excelentă opțiune de a asimila acest antioxidant.

 • Vitamina C

Cu toții cunoaștem cât de importantă este vitamina C pentru sistemul nostru imunitar. Iată că această vitamină este și un foarte bun antioxidant. Aceasta are un foarte puternic efect energizant, ajutând persoanele care se confruntă cu oboseala cronică sau cu stările de anxietate. Importante surse de vitamina C sunt fructe precum kiwi, cătina sau citricile. Pe site-ul nostru vei găsi numeroase suplimente alimentare pe bază de Vitamina C.    

 • Flavonoidele

Bioflavonoidele sunt compuși derivați din plante, având un puternic rol antioxidant. Cercetătorii afirmă faptul că aceste substanțe pot ajuta în vindecarea unor afectiuni, fiind folosite în scop terapeutic sau de protecție. Flavonoidele facilitează absorbția vitaminei C în organism, fiind cunoscute pentru rolul lor de a crește nivelul de apărare al antioxidanților din corpul nostru. Pe lângă efectul antioxidant, Flavonoidele sunt folosite în lupta împotriva alergiilor, tratând afecțiuni precum rinita alergică, astmul alergic sau dermatita atopică. Surse importante de flavonoide sunt ceaiul verde și ceaiul negru, însă acestea pot fi cumpărate și sub formă de suplimente alimentare.

Quercitin 500mg este un nou supliment alimentar oferit de Cosmo Pharm, cu o formulă ce are la bază extract standardizat de quercitină, obținut din mugurii florali de salcâm japonez. Datorită absorbției imediate, efectele benefice ale acestui excelent antioxidant pot fi vizibile foarte rapid. Este ideal să acordăm o atenție sporită stilului nostru de viață, deoarece acesta poate influența extraordinar de mult starea de sănătate.

Obiceiurile nesănătoase pot avea efecte nocive asupra organismului nostru, iar alimentația bogată în substanțe benefice ne pot ajuta să ne menținem tineri și sănătoși.

 

 

Ai grijă de tine și de sănătatea ta!

Îngrijirea părului iarna

Îngrijirea părului iarna – Știm cu toții faptul că temperaturile scăzute din timpul iernii ne afectează în diverse feluri: pe lângă slăbirea sistemului imunitar, frigul are un cuvânt de spus și în ceea ce privește starea de bine a pielii sau a părului. Vom vorbi, așadar, despre cum să ai grijă ca părul tău să fie la fel de frumos și de sănătos, chiar și în condițiile nefavorabile cu care te confrunți iarna.

Află care sunt cele mai frecvente probleme pe care le poți întâmpina, dar și cele mai utile sfaturi pentru îngrijirea părului tău în sezonul rece.

1. Căderea părului

Foarte multe persoane se confruntă cu problema căderii părului pe timp de toamnă sau de iarnă. Asta se întâmplă datorită frigului, care afectează vasele de sânge din scalp: acestea se îngustează, transmițând mai puțin oxigen și nutrienți către rădăcinile firelor de păr. Astfel, firele sunt slăbite și încep să cadă. Cum poți rezolva acest lucru? Poartă o pălărie. Asigurând o temperatură normală, procesul mai sus amintit nu va mai avea loc, iar părul tău va fi protejat împotriva căderii. Atenție, însă! Este foarte important ca țesătura pe care o porți să fie una naturală, de calitate (bumbac, lână, mohair). Țesăturile textile pot afecta părul, facilitând îngrășarea acestuia.

În combatearea acestei probleme, îți putem recomanda Crema de păr de la Viva Natura.  Formula bazată pe extracte din plante, uleiuri naturale și o fracție specială obținută din petrol, acționează sinergic pentru a întări și hrăni firul de păr. Aceasta poate fi folosită, bineînțeles, pe tot timpul anului.

2. Părul sucat

Părul are tendința de a fi mai uscat în timpul iernii decât în restul anului, dar acest lucru depinde foarte mult și de felul în care este întreținut. În principiu, un păr deshidratat va fi și unul uscat. Dar de ce iarna acest lucru este mai des întâlnit? Unul dintre motive ar fi faptul că folosim mai des feonul, deoarece nu ne dorim să ieșim afară cu părul ud. Însă uscarea excesivă cu feonul va duce la deshidratarea firelor de păr și, implicit, la un păr uscat și deteriorat. Poți încerca să schimbi feonul obișnuit cu unul ionizant, care protejează firul de păr și nu îl deshidratează. Însă, dacă părul tău se resimte deja, acesta trebuie reparat. Îți recomandăm să folosești această mască de păr hidratantă, pe bază de uleiuri esențiale naturale. Aceasta se aplică pe păr și scalp, imediat după șamponare, se lasă câteva minute, iar apoi se clătește.

3. Păr fără volum sau formă

După cum am spus, iarna este recomandat să ne acoperim capul atunci când ieșim afară. Acest lucru, însă, poate turti părul, astfel încât să își piardă din volum, nemaiavând forma dorită atunci când dăm jos pălăria sau fesul. Produsele cosmetice nu vor rezolva această problemă, însă te pot ajuta cu o soluție foarte simplă și practică. Înainte să îți acoperi părul, formează un mic coc la nivelul creștetului, cu ajutorul unui elastic de păr. Astfel, atunci când vei elibera părul din coc, rădăcinile nu vor mai fi turtite, iar forma și volumul părului vor fi (aproape) intacte.

4. Creșterea lentă

Este adevărat faptul că vara părul crește mai rapid decât iarna, iar acest lucru se datorează faptului că în lunile de iarnă consumăm, în general, mai puține vitamine și mai multe proteine și grăsimi. 

Părul, însă, are nevoie de anumite vitamine pentru a crește (Vitaminele A, B, C, D și E), iar lipsa acestora în această perioadă va determina o creștere mai lentă. În concluzie, soluția ar fi să ai grijă ca alimentația ta să conțină suficiente surse de vitamine, vitamine pe care le poți, desigur, obține și din suplimente alimentare naturale.

5. Lipsa Vitaminei D

Aceasta este o problemă generală cu care ne confruntăm în timpul iernii, deoarece principala sursă naturală de vitamina D este lumina soarelui, care este mult mai puțină și mai slabă în anotimpul rece. Vitamina D este benefică pentru întregul organism, iar lipsa acesteia poate afecta oasele, pielea, părul și, de asemenea, poate da stări de oboseală, schimbări de dispoziție sau dureri cronice.

În ceea ce privește îngrijirea părului, vitamina D este esențială. Aceasta ajută la crearea de noi foliculi, dar și la “trezirea” foliculilor inactivi, susținând astfel creșterea și menținerea sănătății firelor de păr. Poți asimila Vitamina D și din alimente precum laptele, gălbenușul de ou sau din unii pești cum ar fi somonul, tonul sau codul. 

Suplimentele alimentare pe bază de Vitamina D sunt, totodată, recomandate, reprezentând o sursă naturală și asigurând doza optimă necesară. Cosmo Pharm – Vitamina D3 este unul dintre aceste suplimente alimentare naturale, pe care îl găsiți pe site-ul nostru și pe care îl recomandăm.

 

Este adevărat că sunt numeroși factori care ne pot afecta sănătatea și frumusețea, în timpul sezonului rece. Părul nostru nu face excepție, fiind și el pus la încercare. Sperăm, însă, că sfaturile noastre îți vor fi utile în această perioadă.

 

Ai grijă de tine și de sănătatea ta!

Creierul tău va funcționa la maximum!

Creierul tău va funcționa la maximum dacă urmezi aceste sfaturi !

Se spune că fiecare dintre noi învățăm câte ceva nou în fiecare zi. Acest lucru  poate fi mai mult sau mai puțin adevărat. Cert este că suntem înconjurați de informații la tot pasul, iar creierul nostru trebuie să fie în permanență activ și, mai ales, pregătit să proceseze toate aceste informații.

Există, de asemenea, perioade în care suntem solicitați mai mult decât de obicei, iar creierul nostru trebuie să fie la capacitate maximă pentru a putea fi eficient. Astfel de momente sunt, de pildă, sesiunile de examene ale studenților, timp în care aceștia trebuie să se pregătească intens: citind, învățând, repetând, etc.

Iată ce te va ajuta să ai o minte ascuțită și sănătoasă!

 

Sunt anumiți factori ce influențează capacitatea de memorare și de concentrare a creierului și care fac o reală diferență atunci când avem nevoie ca mintea noastră să fie în cea mai bună formă:

1. Somnul

Atunci când suntem odihniți suntem mult mai eficienți, iar acest lucru îl putem observa în toate activitățile noastre. Cu atât mai mult, este important ca mintea noastră să nu fie obosită, pentru a-și putea atinge potențialul maxim. Somnul are rolul de a consolida memoria și capacitatea de învățare, ajutându-ne, totodată, să fim mai atenți. Este recomandat să dormim câte 8 ore în fiecare noapte pentru ca organismul nostru să funcționeze optim. Un alt obicei benefic este somnul de după-amiază: un pui de somn de 20 de minute este o cale excelentă de a ne împrospăta mintea, atunci când ne simțim obosiți.

După, ne vom trezi cu mintea limpede, iar creierul nostru va fi pregătit să rețină informații și să facă față chiar și celui mai dificil examen. Există însă și persoane care, din varii motive, au dificultăți în ceea ce privește somnul. Dacă te confrunți cu astfel de probleme, pe site-ul nostru vei găsi o gamă variată de ceaiuri și suplimente alimentare care cu siguranță te vor ajuta!

2. Exercițiile fizice

Poate părea ciudat, dar mișcarea are efecte benefice și asupra sănătății mintale. Este simplu: ritmul cardiac va crește, circulația sângelui va fi sporită, astfel creierul nostru va fi mult mai bine oxigenat. Acest lucru va stimula crearea unor noi conexiuni neuronale, ajutând la menținerea pe termen lung a sănătății creierului.  Totodată, un scurt program de mișcare ne va oferi un boost de energie, iar acest lucru ne va ajuta să ne concentrăm mai bine.

3. Relaxarea

Trebuie să găsim timp pentru ceea ce ne place! Fie că este vorba despre a citi o carte, a urmări un serial sau a ieși la o plimbare prin parc, să nu uităm să ne relaxăm așa cum ne place nouă mai mult!

Stresul este unul dintre cei mai mari inamici ai creierului. În timp, stresul poate distruge celulele nervoase, afectând în special regiunea cerebrală responsabilă cu creerea de noi amintiri. Așadar, o minte relaxată este o minte sănătoasă!

Dacă ai nevoie de puțin ajutor pentru a te adapta mai ușor la situațiile stresante care pot apărea, îți recomandăm câteva remedii naturale ce îți vor folosi. Unul dintre ele este Ashwaganda KSM-66, de la CosmoPharm, care are numeroase beneficii, pe lângă cele deja menționate.

4. Alimentația

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte asupra cărora trebuie să fim atenți. Precum somnul, și alimentația are efecte directe asupra întregului nostru sistem, așadar, și asupra celui cerebral.

Sunt anumite alimente sau substanțe care au rol în stimularea sistemului nervos, influențând capacitatea de memorare sau de concentrare și care, totodată,  au efecte benefice și de lungă durată asupra creierului.

 

Dacă îți începi ziua cu o cafea, atunci te vei bucura să auzi că această îți este benefică. Cele două componente principale ale acesteia, cafeina și antioxidanții, aduc numeroase beneficii precum: o mai bună concentrare, vigilență sporită și, bineînțeles, o stare de bine.

 

Acizii grași de tip Omega 3 sunt grăsimi esențiale pentru organism. Acestea au un rol deosebit în dezvoltarea creierului și în menținerea sănătății acestuia de-a lungul vieții. Aproximativ 60% din creier este format din grăsimi, dintre care jumătatea sunt de tip Omega 3. Acestea sunt esențiale pentru memorie și pentru învățare. O alimentație bogată în pește, ar putea oferi cantitatea optimă de acizi Omega 3.  Uleiul de pește și suplimentele alimentare pe bază de ulei de pește sunt, de asemenea, o variantă foarte bună pentru a asimila necesarul de Omega-3 pentru organism.

Nucile sunt alimente cu un conținut bogat de fibre, proteine, zinc și fier. Fierul ajută la furnizarea de oxigen în celulele întregului organism, prevenind, astfel, anemia. De asemenea, conținutul de vitamina B combate stresul și crește atenția. Nucile de caju, fiind o foarte bună sursă naturală de magneziu, ajută la îmbunătățirea memoriei și reduc declinul cognitiv la persoane în vârstă.

Este destul de dificil să extragem toate aceste substanțe direct din alimente. Există, însă, anumite suplimente alimentare care conțin tot ceea ce noi avem nevoie pentru ca mintea noastră să lucreze la cel mai înalt potențial.  Așa că vă recomandăm ca, atunci când simțiți nevoia, să apelați cu încredere la aceste suplimente naturale. Lecitină, Neuro Max, Memory Max sau Neurotonic sunt doar câteva dintre părodusele care cresc puterea de concentrare și memorare, înlăturând oboseala și stresul mintal și ajută la o mai bună funcționare a creierului. Descoperă-le pe toate chiar aici.

 

Ai grijă de tine și de sănătatea ta!

Ecranele și efectele lor asupra vederii!

Crezi că orele petrecute în fața ecranelor îți pot afecta vederea? Ai dreptate! Află cum poți avea grijă atât de vederea ta cât și de a copilului tău.

Tot mai multe persoane se confruntă cu probleme ale vederii, unele dintre ele începând mai devreme decât s-ar aștepta. Fie că este vorba despre simple senzații de oboseală sau de ochi uscați , niciuna dintre acestea nu trebuie trecute cu vederea deoarece pot reprezenta semne ale slăbirii sănătății ochilor.

Problemele de vedere apar, de regulă, odată cu înaintarea în vârstă, însă mai sunt și alte obiceiuri  nesănătoase care pot slăbi vederea. Așadar cea mai bună metodă pentru a-ți păstra ochii sănătoși este aceea de a avea grijă de ei. Știți cum se spune: Prevenția este cel mai bun tratament !

O să vorbim astăzi și despre Suprasolicitarea digitală a ochilor (Sindromul privitului la calculator). Se referă la totalitatea problemelor cauzate de utilizarea dispozitivelor electronice cu ecrane (telefoane mobile, computere, televizoare, etc) . 

 

Câteva dintre aceste probleme pot fi:

 • Dificultate în focalizare
 • Durere și oboseală a ochilor
 • Amețeală
 • Ochi umezi sau uscați

Pe termen lung, acestea pot duce la afecțiuni serioase ale vederii, iar cum în ultima perioadă suntem expuși ecranelor din ce în ce mai mult, acest fapt nu poate fi neglijat. Mulți dintre noi am început să lucrăm de acasă, în cazul în care munca noastră se desfășoară în fața unui laptop, iar din cauza restricțiilor pe care trebuie să le respectăm, petrecem tot mai puțin timp în natură. De asemnea, copiii stau în fața ecranelor mai mult ca niciodată, nevoiți fiind de aceaastă dată, deoarece școala se desfășoară, în mare parte, online.

La fiecare 20 de minute petrecute în fața ecranului, trebuie să ne odihnim ochii astfel: clipim de 20 de ori, iar apoi fixăm cu privirea un punct de la cca. 20 de picioare depărtare (aprox. 6 metri), pe care îl privim timp de 20 de secunde. Indiferent dacă aplicăm sau nu această metodă, este bine să avem cel puțin 2 pauze scurte pe oră, timp în care să ne mișcăm puțin și să nu mai privim către un ecran.

 • Picăturile pentru ochi

Studiile arată faptul că, atunci când suntem în fața ecranelor, clipim mult mai rar, iar acest fapt duce la uscarea ochilor. Vă recomand să folosiți picături pentru lubrifierea ochilor.

 • Vitamine și antioxidanți

–  Vitamina A este cea mai populară vitamină asociată cu sănătatea ochilor, fiind chiar supranumită “vitamina ochilor”. Pe aceasta o putem asimila din, ouă, roșii sau carne de pește. Morcovii sunt bogați în beta-caroten, acesta ajutând la producerea vitaminei A. De asemena, Vitamina C, și vitamina E sunt benefice pentru vedere.

–  Luteina și Zeaxantina sunt componente ale retinei. Ochii au nevoie de acestea pentru a se proteja împotriva luminii puternice. Găsim aceste substanțe în pătrunjel, spanac proaspăt sau sparanghel.

–  Zincul este, de asemenea, un antioxidant foarte important. Acesta se găsește în surse precum carnea sau peștele.

 • Suplimente alimentare

Toate aceste vitamine și antioxidanți necesari unei vederi bune pot fi asimilați și din suplimente alimentare de calitate. Acestea sunt, de asemenea, surse naturale, care, în plus, oferă o absorbție mult mai rapidă în organism, iar concentrația ingredientelor este mult mai bună, în fiecare doză.

Iată câteva suplimente alimentare naturale pe care vi le pot recomanda și care vă vor ajuta să vă păstrați ochii sănătoși:

Vizual Forte –  oferă concentrația optimă de substanțe active pentru îmbunătățirea sănătății ochilor, conținând Vitamina E, Vitamina C, Beta-Caroten Luteină și Zinc. Te va proteja împotriva razelor UV și a luminii albastre, fiind și un antioxidant excelent. Se pot administra între una și trei tablete pe zi,

Luteină 10mg Zeaxantină 2mgAceste substanțe active sunt extrase în mod natural din Afine și Crăițe, îmbunătățind circulația oculară și prevenind degenerarea maculară. Se administrează un comprimat pe zi, în timpul mesei.

Vizual Junior – Este un sirop pentru cei mici, oferind extrem de multe beneficii pentru sănătatea vederii lor, și nu doar atât. Acesta are în componență toate vitaminele, mineralele și antioxidanții necesari dezvoltării corecte a funcțiilor vizuale, dar și a urechii interne. Se administrează o linguriță pe zi, copiilor cu vârste între 6 luni și 5 ani, iar copiilor mai mari de 5 ani se administrează două lingurițe.

Vă recomand, desigur, să consultați medicul specialist, atunci când considerați că poate fi vorba de o problemă ce necesită acest lucru. 

                                                       Ai grijă de tine și de sănătatea ta !

Sfaturi pentru ingrijirea tenului cu tendinte acneice

                                     Sfaturi pentru ingrijirea tenului cu tendinte acneice

Rutina corecta de ingrijire a pielii este esentiala atunci cand ai un ten cu tendinte acneice. O astfel de rutina te poate ajuta sa elimini excesul de sebum la nivelul pielii, sa pastrezi porii curati si sa accelerezi vindecarea petelor si cosurilor existente.

Cu atat de multe produse disponibile si cu atatea informatii contradictorii in mediul online, crearea unei rutine de ingrijire a pielii cu probleme este o adevarata provocare.

Dar rutina zilnica de ingrijire a unui ten predispus la acnee nu trebuie sa fie complexa pentru a fi eficienta. Vei avea nevoie doar de câteva minute, de două ori pe zi, însă este foarte important să ai un stil de viață sănătos. Nu este nevoie sa investesti in produse scumpe. Gasesti toate produsele de care ai nevoie fie in farmacii, fie pe site-urile cu produse dermatocosmetice.

 

Acestea fiind spuse, iata cateva sfaturi pentru o ingrijire corecta a tenului cu tendinte acneice:

 • Curata-ti fata in profunzime.

Folosind doar varful degetelor sau un prosop moale, curata-ti bine fata, inclusiv linia maxilarului, gatul, urechile si zona din spatele urechilor. Nu este nevoie sa folosesti dispozitive abrazive sau sa cureti agresiv; acest lucru nu va face pielea mai curata.

Asigura-te ca utilizezi un produs de curatare potrivit tenului cu probleme. Pentru eruptii usoare sau moderate, poti folosi un gel de curatare pentru tratamentul acneei, fara prescriptie medicala. Alege unul care contine fie acid salicilic, fie peroxid de benzoil. Daca iei medicamente pentru acnee prescrise de medicul dermatolog, vei avea nevoie in schimb de un produs de curatare delicat, fara substante medicamentoase.

Daca porti machiaj incarcat sau daca pielea ta transpira in timpul zilei (mai ales daca obisnuiesti sa faci mult sport), curata-ti fata de doua ori seara: spală, clateste bine si repeta. Acest lucru va asigura indepartarea tuturor urmelor de machiaj, transpiratie si murdarie, inainte de culcare.

 

 • Exfoliaza-ti tenul.

 

Spalarea tenului cu un gel de curatare delicat poate fi modalitatea perfecta pentru majoritatea oamenilor de a-si purifica tenul. Dar cei care au un ten cu tendinte acneice ar trebui, de asemenea, sa isi exfolieze pielea faciala de doua ori pe saptamana. Cu toate acestea, se recomanda evitarea produselor abrazive care contin ingrediente solide dure, ce pot irita tenul. In schimb, sunt utile solutiile de peeling, cum este Just AHA Acids Peeling solution de la revox. Acesta exfoliaza usor suprafata pielii, lasand tenul mai suplu, mai neted si mai luminos. In plus, solutiile care contin acizi alfa hidroxi, care sunt un grup de acizi naturali extrasi din fructe, intaresc straturile inferioare ale pielii, fac pielea mai ferma, diminueaza liniile fine si petele pigmentare si uniformizeaza textura tenului.

Nu omite crema hidratanta.

Daca ai tenul gras, ai putea fi tentat sa omiti crema hidratanta, dar trebuie sa stii ca uscarea pielii poate inrautati acneea. Cu toate acestea, este important sa alegi crema hidratanta potrivita, astfel incat aceasta sa nu produca exces de sebum si sa nu agraveze eruptiile. Cauta produse care sa hidrateze, fara sa incarce porii. Poti incerca Just Niacinamid Daily moisturiser de la Revox, o lotiune bogata in niacinamide (o forma de vitamina B3), care reduce imperfectiunile pielii si regleaza productia de sebum, lasand tenul hidratat si revitalizat. 

Sau poti folosi Just Squalane Nourishing oil de la Revox, un ulei cu textura usoara, grozav pentru tenul deshidratat cu tendinte acneice. Acesta este unul dintre tipurile de uleiuri non-comedogenice care nu incarca porii, ci ii curata, regland secretia de sebum. Mai mult, combate aparitia semnelor de imbatranire prin lupta pe care o duce impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. 

 • Foloseste protectie solara.

Acest pas nu trebuie integrat in ritualul de ingrijire al pielii inainte de culcare, dar este obligatoriu dimineata. In plus, multe medicamente pentru tratarea acneei si ingrediente exfoliante pot face pielea mai sensibila in fata razelor UV. Daca nu folosesti creme hidratante care contin SPF, atunci este necesar ca dupa aplicarea cremei hidratante sa utilizezi o lotiune pentru ten gras, care sa aiba un factor de protectie (preferabil de 50).

 • Curata-ti in mod regulat periile de machiaj.

Periile si buretii de machiaj adapostesc mult mai multe bacterii decat ne imaginam. De aceea, periile trebuie spalate la fiecare 2 saptamani, iar bureteii, dupa fiecare utilizare. Pentru a le spala, prepara o solutie folosind cateva picaturi de demachiant facial sau sampon si apa calduta, limpezeste periile si buretii in solutie, clateste-le bine, stoarce-le si asaza-le pe un prosop, la uscat.

Dupa cum vezi, nu ai nevoie de cele mai scumpe produse de pe piata pentru a avea un ten curat si sanatos, chiar daca acesta are tendinte acneice. Cel mai important pas in rutina de ingrijire a pielii este consecventa. Cu cat esti mai consecvent cu regimul tau de ingrijire a tenului, cu atat mai bune vor fi rezultatele.

Daca ai nevoie de ajutor pentru a controla eruptiile provocate de acnee sau doresti, pur si simplu, cateva indrumari cu privire la alegerea celor mai bune produse de ingrijire a pielii, nu ezita si apeleaza la un medic dermatolog.

 

Ai grija de tine si de sanatatea ta !

Postul – beneficii pentru sănătatea ta

Fie că vorbim despre postul Crăciunului, al Paștelui sau despre zilele de miercuri și de vineri, în România, tradiția postului este în continuare respectată de foarte multă lume. Totuși, te-ai gândit că, pe lângă aspectele religioase, postul are și un puternic impact pozitiv asupra sănătății tale?  Iată, așadar, de ce este bine să ținem post

Conform calendarului ortodocs, ne aflăm în Postul Crăciunului. Timp de câteva săptămâni, cei care țin acest obicei, trebuie să renunțe la alimentele de origine animală, la alcool, dar și la unele obiceiuri necreștine. Acest lucru le oferă atât sănătate a trupului, cât și a sufletului. Vom observa, așadar, două tipuri de post: cel alimentar și cel spiritual. Astăzi vom vorbi despre beneficiile postului alimentar asupra organismului nostru.

Ce se întâmplă atunci când ținem post? Renunțăm la alimente precum carnea, ouăle sau laptele, acestea fiind înlocuite cu fructe și legume din belșug.  Astfel, ne putem bucura de  numeroasele avantaje pe care le oferă o alimentație vegană.  Ți le vom prezenta astăzi pe cele mai importante:

 • Detoxifierea organismului

Nutriționiștii susțin faptul că principalul efect al postului este cel de detoxifiere sau de curățare al anumitor organe. În mod obișnuit, corpul nostru are propriile sale mecanisme de detoxifiere, însă o alimentație bogată în carne va încetini această funcție naturală.

Proteinele animale consumate în exces duc la acumularea toxinelor în organism, provocând dezechilibre. Astfel, o dietă bazată pe fructe și legume, ținută o anumită perioadă de timp, ajută la detoxifierea corpului nostru. Mai mult decât atât, fructele și legumele conțin numeroase vitamine și minerale și fibre, care ajută în procesul de detoxifiere. Însă, atenție: nu este suficient doar să renunțăm la carne, lapte și ouă pentru ca organismul nostru să fie detoxifiat.

Din dieta noastră vor trebui să dispară, de asemenea, prăjelile, grăsimile, dulciurile sau alimentele cu un conținut ridicat de aditivi și conservanți alimentari artificiali.

Bineînțeles că păstrarea organismului nostru curat, fără toxine sau alte substanțe dăunătoare ar trebui să ne intereseze în orice perioadă a anului, indiferent dacă ținem sau nu post. De aceea, îți putem recomanda două suplimente alimentare, obținute în mod natural, care te vor ajuta oricând  simți nevoia unei detoxifieri. Primul este Hepanox. Acesta ajută la regenerarea celulelor hepatice, dar și la buna funcționare a bilei. Ceaiul Verde este, de asemenea, un foarte bun detoxifiant, dar și un antioxidant excelent. Acesta accelerează metabolismul, ajutând astfel la menținerea greutății normale a organismului.

 • O digestie sănătoasă

Este binecunoscut faptul că fiecare aliment este digerat într-o anumită durată de timp. Dintre toate, carnea și alimentele de origine animală necesită cel mai mult timp. De exemplu, carnea de pui va fi digerată în aproximativ două ore, iar carnea de porc poate fi digerată chiar și în cinci ore. Pe de altă parte, majoritatea frunctelor și legumelor necesită, în medie,  un timp de 30-60 de minute pentru a fi digerate. Există însă și  anumite excepții, precum cartofii sau ciupercile

Dar fructele și legumele asigură o digestie mai rapidă. Mai mult, acestea au un conținut ridicat de fibre care ajută la eliminarea rezidurilor alimentare, asigurând o digestie mai sănătoasă. Alimente bogate în fibre sunt: cerealele, zmeura, dovleceii, varza, etc.

Totuși, în cazul în care carnea reprezintă un aliment de bază în dieta ta, nu înseamnă că nu există nicio soluție pentru a avea o digestie sănătoaseă. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, îți putem recomanda Cosmenzime, un supliment alimentar, conceput doar din ingrediente naturale . Acesta conține șapte enzime digestive, contribuind la o digestie ușoară și la normalizarea tranzitului intestinal.

 • Scăderea în greutate

Acesta este, poate, cel mai atractiv motiv pentru care să ții post. Mecanismul este simplu: eliminând alimentele cu un conținut caloric ridicat și înlocuindu-le cu unele mai “prietenoase”, vei consuma mai puține calorii decât de obicei, iar acest lucru te va ajuta să slăbești. Fructele și legumele nu sunt atâtde bogate caloric precum alimentele de origine animală. Consumând mai puține calorii, vei observa o pierdere în greutate, mai ales dacă incluzi și puțină mișcare în programul tău.

Este foarte important, totuși, să știi  că unele fructe au un nivel ridicat de fructoză. Consumate în cantități mari, acestea nu te vor ajuta prea mult să slăbești. Din fericire, este simplu să îți dai seama care sunt acestea: cele foarte dulci, precum strugurii, perele sau bananele. La celălalt capăt, sunt fructele acrișoare, ca merele verzi, fructele de pădure sau citricele. Acestea au un nivel scăzut de fructoză și un conținut bogat de antioxidanți.

Și la acest capitol poți găsi ajutor pe site-ul nostru. Avem o mare variaetate de produse pentru slăbit, care îți vor fi foarte utile, atunci când îți dorești să scazi în greutate.

 

Mai presus de toate acestea, să nu uităm că postul reprezintă un refugiu spiritual. Acesta este un bun prilej să te descoperi sau să te regăsești, oferindu-ți posibilitatea de a adopta un stil de viață sănătos, atât pentru suflet, cât și pentru trup.

Ai grijă de tine și de sănătatea ta !

5 Sfaturi pentru un par sanatos si frumos

5 Sfaturi pentru un par sanatos si frumos

Indiferent de textura, culoare sau stil, exista un lucru pe care aproape toata lumea si-l doreste: sa aiba in fiecare zi un par care sa arate de parca tocmai a trecut prin mainile unui hairstylist profesionist.

Din pacate, insa, parul nostru este constant predispus la deteriorare, uscare, rupere si la multe alte provocari. Asadar, nu este de mirare ca parul sanatos necesita efort pentru a-si pastra aspectul frumos. Si, desi nu exista o magie care sa iti ofere acest lucru, poti introduce cateva modificari in rutina de ingrijire a parului pentru a obtine acea podoapa capilara stralucitoare la care visezi.

1. Alege samponul potrivit.

Folosirea unui sampon si a unui produs de coafare nepotrivite poate provoca daune semnificative parului. Cauta produse care se potrivesc tipului tau de par – gras, normal sau uscat – si care au proprietati care combat problemele cu care te confrunti, cum ar fi matreata. Incearca sa eviti sampoanele cu ingrediente dure, cum ar fi lauril sulfat de amoniu sau lauril sulfat de sodiu. Si nu uita, costul nu indica neaparat calitatea unui produs.  Daca firele parului tau sunt despicate si uscate, foloseste un sampon adresat tocmai acestei probleme, cum ar fi Keratin+ Hair Shampoo de la Revuele. Acest sampon este special conceput pentru parul tern, deshidratat, cu varfuri arse sau despicate. Avand in componenta active pure naturale, acest produs ofera nutrientii esentiali parului si protejeaza in profunzime fibra capilara, dandu-i stralucire si volum

3. Foloseste un balsam potrivit parului tau.

Folosirea unui balsam dupa samponare este un pas important in mentinerea parului moale, matasos, stralucitor si usor de coafat. Poti alege un sampon cu balsam incorporat, insa ideal ar fi sa utilizezi un balsam separat, pe care sa il aplici dupa curatarea parului cu sampon.

Aplica balsamul uniform pe lungimea firelor de par, evitand radacinile. Lasa-l pe par timp de 3-5 minute inainte de a clati.

Nu doar samponul, ci si balsamul de par trebuie ales in functie de cerinte parului tau. Daca ai par foarte uscat, alege unul care sa ofere hidratare intensa. O varianta buna in acest caz ar putea fi Keratin+ Hair Conditioner de la Revuele. Conceput pentru a hidrata parul uscat, subtiat si cu varfuri deteriorate, acest balsam a carui componenta de baza este keratina va oferi parului stralucire si suplete inca de la prima aplicare.

In plus, balsamul Keratin+ Hair Conditioner contine Biotin si D-panthenol, componente ce hidrateaza profund fibra capilara, aducand ph-ul scalpului la un nivel optim si neutralizand efectul nociv al apei si al factorilor externi.

3. Ofera, odata pe saptamana, un tratament de regenerare parului tau.

Asa cum pielea faciala are nevoie din cand in cand de o masca tratament, la fel si parul nostru trebuie ajutat putin sa se regenereze si sa se hraneasca mai bine. O optiune buna ar fi aplicarea produsului Keratin+ Hair Activator de la Revuele, acesta constand in niste fiole care contin un serum cu keratina. Serumul este conceput pentru a regenera bulbul de par, hranindu-l cu nutrienti esentiali. In plus, acesta reduce iritatiile scalpului si stimuleaza refacerea barierei hidro-lipidice.

4. Maseaza-ti scalpul cu uleiuri esentiale.

Uleiul de rozmarin, uleiul de neem si uleiul de arbore de ceai sunt cateva exemple ale unora dintre cele mai bune uleiuri esentiale pe care le poti folosi pe scalp. Un scalp sanatos reprezinta cheia cresterii rapide a parului. Asadar, daca vrei sa ai un par lung, puternic si stralucitor, maseaza-ti scalpul in mod regulat cu unul dintre uleiurile esentiale enumerate.

Cand iti masezi scalpul, stimulezi cresterea fluxului de sange la nivelul capului. Acest lucru ajuta scalpul sa obtina mai multi nutrienti de care are nevoie. In plus, pe langa masarea scalpului cu uleiuri esentiale, poti adauga si cateva picaturi de ulei in sampon.

 

beauty salon, hair care and people concept - hairdresser hands washing happy young woman head over holidays lights background

5. Ia un supliment de biotina.

Biotina stimuleaza cresterea parului si mentine scalpul sanatos. Poti obtine foarte usor aportul recomandat de biotina, consumand mese sanatoase si echilibrate, in special daca au in componenta orez brun, nuci si ovaz. Cu toate acestea, iti recomandam sa iei un supliment, daca vrei sa obtii rezultate rapide in ceea ce priveste sanatatea parului. Este important de retinut ca biotina este clasificata ca vitamina B, prin urmare nu este daunatoare atunci cand este consumata in exces.

Acestea sunt cele mai importante 5 sfaturi de luat in considerare, daca vrei sa te bucuri de un par sanatos si frumos. Iti recomandam, in plus, sa eviti cat mai mult folosirea instrumentelor termice de coafare a parului, sa iti lasi parul sa se usuce in mod natural, daca este posibil, sa iti vopsesti parul in nuante cat mai apropiate de nuanta naturala a parului tau si sa iti tai parul in mod regulat – la fiecare 10-12 saptamani – pentru a preveni aparitia varfurilor despicate.

Ai grija de tine si de sanatatea ta!

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart