Agata, piatra semiprețioasă - semnificații și proprietăți - Buticul Verde
Agata piatra semipretiaosa

Agata, piatra semiprețioasă – semnificații și proprietăți

Agata este una dintre primele pietre semiprețioase folosite în confecționarea bijuteriilor, încă din vremea Egiptului Antic. De atunci și până în prezent, această piatră semiprețioasă s-a bucurat de o popularitate foarte mare datorită frumuseții sale deosebite, dar mai ales pentru numeroasele sale beneficii.

Ce este Agata, dar mai ales, care sunt beneficiile acesteia pentru sănătate?

Cristalele de agată au fost descoperite pentru prima dată în albia râului Achates din Sicilia, renumit pentru nuanțele sale de albastru safir. Încă din acele vremuri, pietrele de agată au fost apreciate pentru proprietățile protectoare, fiind considerate de neprețuit. Se credea că îndepărtează tot felul de rele, vindecă înțepăturile de scorpion și mușcăturile de șarpe, calmează furtunile furioase și aduc victoria în vremuri de război. Se spune că magii Persani ar fi folosit aceste pietre pentru a controla tunetele și fulgerele. 

Agata are la bază cuarțul, care este unul dintre cele mai răspândite minerale de pe scoarța pământului. Pietrele ce au în compoziția lor cuarț pot avea un aspect opac, dar pot fi și transparente. În contact cu alte minerale, rezultă o varietate de culori, astfel încât va părea că pietrele de agată sunt formate din mai multe straturi, divers colorate. Efectul este unul spectaculos, motiv pentru care bijuteriile confecționate din aceste pietre semiprețioase sunt deosebit de frumoase și foarte căutate.

Agata piatra semipretiaosa

În ce culori veți putea găsi cristalele de agată:

  • Agată roșie

  • Agată galbenă

  • Agată albastră

  • Agată verde

  • Agată mov

Cum ne ajută aceste pietre?

Chiar și acum, în lumea noastră modernă, agatele sunt apreciate pentru proprietățile lor de a oferi un echilibru între corp, minte și suflet. Aceste cristale transformă energia negativă în energie pozitivă, ajutându-ne să ne centrăm atenția pe noi înșine, astfel încât să putem avea o viziune mult mai clară asupra lucrurilor ce ne înconjoară. Agata îmbunătățește funcția mentală, sporind puterea de concentrarea și abilitățile analitice. Din punct de vedere emoțional, agata este excelentă pentru creșterea încrederii de sine, ajutându-ne în momentele în care avem decizii importante de luat. Este o piatră liniștitoare și calmantă care vindecă furia interioară, anxietatea și sprijină consolidarea relațiilor. Având în vedere natura calmantă a agatei, aceasta este de folos celor care întâmpină probleme cu somnul: Se spune că ajută la generarea mai multor vise frumoase.

 

Cărei zodii i se potrivește?

Pietrele de agată sunt potrivite tuturor zodiilor, având proprietăți protectoare, ajutând la canalizarea energiilor și la găsirea echilibrului interior. Pentru nativii gemeni, acest cristal este considerat un talisman norocos. De aemenea, agata, fiind guvernată de planeta Mercur, aduce armonie celor născuți în data de 2. 

 

 

Cum avem grijă de bijuteriile din agată?

Pentru a-și putea păstra proprietățile benefice, această piatră semiprețioasă are nevoie de îngrijire. Se recomandă curățarea bijuteriilor din agată cu apă călduță, o dată pe lună, iar apoi pot fi așezate la lumina soarelui sau a lunii, pentru a se încărca cu energie. De asemenea, recomandăm ca bijuteriile din agată să fie depozitate într-o cutiuță căptușită cu un material moale, evitând contactul cu alte bijuterii, pentru a nu se zgâria.

Buticul Verde vă oferă o nouă gamă de bijuterii din pietre semiprețioase, realizate manual. Pandantivelebrățările sau colierele, toate de o frumusețe impresionantă, vor fi accesoriile dumneavoastră favorite și, în plus, vă veți putea bucura și de proprietățile terapeutice ale cristalelor din care sunt concepute.

Astăzi v-am prezentat Agata și minunățiile pe care frumoasele culori ale acestor cristale le ascund. Pe site-ul nostru veți putea găsi toate bijuteriile realizate din agată.

În curând vom reveni cu povești ale altor pietre semiprețioase, așa că fiți cu ochii pe noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INCHIDE
Producatori
.
Add to cart